martes, 17 de diciembre de 2013

La coral Gaudí, en concert

El Centre Cívic Sant Martí va celebrar ahir el ja clàssic concert de Nadal


17/12/2013 – Barcelona

Amb motiu de les festes nadalenques d’enguany, va tenir lloc a la Sala d’Actes del centre cívic l’actuació de la Coral Gaudí. A partir d’un quart de set de la tarda, el públic va poder escoltar un total de 14 cançons, acompanyades per la música d’un piano. L’entusiasme dels intèrprets va fer ressonar tota la sala, malgrat l’escassa presència de públic assistent.

Coral Gaudí
Concert de Nadal 2013
Aquesta coral, fundada el 1987, i sota la direcció de Joan Ros, va interpretar un programa de cançons dividit en dues parts, amb set cançons cadascuna. Sabor a mi, L’emigrant, Contes d’Hoffmann, Evocació al Pirienu o Santa Nit, són alguns dels títols d’aquest programa. D’altra banda, van destacar els vestits del les vuit dones i quatre homes que configuraven la coral: camisa blanca, pantaló negre, i un recollit mocador amb llaç al coll per els 12 cantants.

Sala d'Actes del centre cívic Sant Martí.
Actuació Coral Gaudí


L’actuació de la coral Guadí va posar el punt i final als actes musicals del centre cívic Sant Martí. La representació d’ahir dilluns, l’única en tot el mes de desembre, es contraposa amb les nombroses convocatòries de participació que es van succeir durant mesos anteriors, com per exemple, les trobades de corals de Sant Martí que van tenir lloc el novembre passat.



Sala d'Actes del centre cívic Sant Martí.
Actuació Coral Gaudí

domingo, 15 de diciembre de 2013

Tallers, espectacle i gegants per a menuts

El Centre Cívic S. Martí i la Colla Gegantera de la Verneda - Sant Martí organitzen un matí d’espectacle, tallers i activitats per als més petits


15/12/2013 – Barcelona

Multitud de nens i nenes s’han concentrat davant el centre cívic Sant Martí per celebrar un matí de tallers i ball de gegants. Des de les 11 hores, la Colla Gegantera de la Verneda – Sant Martí ha disposat de la Rambleta de Selva de Mar per realitzar un taller de dibuixos de tions, i un ball amb els gegants del barri. A partir de les 12, tothom s’ha desplaçat cap a la sala d’Actes del centre per gaudir d’un espectacle de pallassos.

Gegants de Sant Martí a la Rambleta de Selva de Mar

Com ja és tradició des de fa quatre anys, la Colla Gegantera de la Verneda – Sant Martí s’adreça un cop al mes a nens i nenes per tal d’apropar-los al món dels gegants, i d’aquesta manera implicar-los en les activitats que s’organitzen al barri. Els membres de VERN (Coordinadora d’Entitats de la Verneda-Sant Martí) com a Òscar Vayreda,  juntament amb altres coordinadors d’aquesta colla gegantera, destaquen la importància de realitzar actes infantils semblants, alhora que potenciar i facilitar iniciatives des d’altres àmbits d’actuació. 


Taller de dibuixos nadalencs a la Rambleta de Selva de Mar



El matí també ha comptat amb la presència de la batucada ‘Los Chipirones’ que ha animat el, com també als nens a deixar anar la seva imaginació amb els dibuixos de tions de Nadal.


Batucada 'Los Chipirones'




Tanmateix, la imaginació i les rialles no han cessat amb l’espectacle Clown 1,2,3...Ja! a càrrec de Cia.La Banyera. L’actuació, a la Sala d’Actes del centre, ha permés que tan pares i mares, no tan sols els nens, participessin d’una manera més activa i lúdica en l’espectacle. Aquest, posteriorment, ha celebrat el tió per a tots els infants presents.



Espectacle Clown 1,2,3...Ja!, a càrrec de Cia.La Banyera
Sala d'Actes del Centre Cívic Sant Martí



L’objectiu d’aconseguir un ambient més infantil al barri, tal i com ha subratllat Vayreda en altres ocasions, és el punt de partida d’organitzar, si més no, un acte diumenge al matí. Alhora, també s’ha de destacar la implicació del Centre Cívic i l’atractiu d’actes musicals, on es puguin gaudir d’activitats infantils en un mateix espai.







Mal Kamino i Connect actuen al Centre Cívic Sant Martí

Més d’una cinquantena de persones s’aproparen al bar del centre


15/12/2013 – Barcelona

Divendres 13 de desembre, va tenir lloc l’actuació dels grups musicals Malkamino i Connect, al bar del Centre Cívic Sant Martí. L’espectacle es va iniciar poc després dos quarts de deu amb una afluència de més de cinquanta persones entre músics i assistents. Tot i el poc espai, els artistes van poder pujar a un escenari improvisat per tal de representar les seves cançons. L’entrada, gratuïta, i la sortida, va estar permesa en tot moment.

Actuació grup Connect.
Bar Centre Cívic Sant Martí
El grup Connect va ser el primer en començar l’actuació. La seva música j-rock, és a dir, la denominada musica rock desenvolupada al Japó, va eclipsar el públic amb aplaudiments i crits d’agraïment. La cantant i els altres quatre components van representar les seves cançons utilitzant instruments típics d’aquest tipus de música, com la guitarra, el baix o la bateria. El ritme no es va aturar amb l’actuació del grup Mal Kamino, que va tenir lloc una hora després, amb una música de rock íntegre.


Mal Kamino, tot i la seva solidesa actual, va néixer a partir d’un projecte iniciat el juny de 2010, quan els seus dos membres, que ja havien format grup junts l’any 1987, comencen de nou una nova experiència. De mica en mica, van anar sumant suports fins esdevenir un total de quatre components, i arrencar en el panorama musical de la ciutat comtal.